A Tisza-tó Expressz – Kerékpárral a Tisza-tóra

A Tisza-tó Expresszel az egyik legkedveltebb kerékpáros célpont, Tisza-tó, könnyedén, átszállás nélkül elérhető vonattal Budapestről május 22- ig hétvégén és munkaszüneti napokon. Május 22. után a Tisza-tó Expressz minden nap közlekedik Budapest-Keleti és Balmazújváros között.

A MÁV már tavaly is a kedvében járt a kerékpárosoknak, akik a Tisza-tóra szerettek volna eljutni Budapestről. A téli időszakban Füzesabonynál át kell szállnia annak, aki a Tisza-tóra igyekszik vonattal. A vasúttársaság 2021. évben azonban közvetlen vonatot indított Tisza-tó Expressz néven. Idén sincs ez másképp, március 12-től ősz végéig közlekedik a Tisza-tó Expressz a kerékpárosok örömére. A vonat Budapest-Keletiből indul 7:55-kor, majd (menetrend szerint) 2 óra 12 perc múlva Tiszafüredre érkezik. Az út során Tiszafüredig csak Gödöllőn, Füzesabonyban és Poroszlón áll meg. Füzesabonynál mozdonyt cserélnek, mert Tiszafüred felé nem villamosított a vasútvonal. A vonat Balmazújvárosig megy, így lehetőség van eljutni kerékpárral a Hortobágyra is. Kerékpárszállító kocsikkal közlekedik, kerékpáros jegyet, illetve helyjegyet is kell váltani. A MÁV weboldala szerint a vonat 63 kerékpárt tud szállítani egyszerre. A jegy az Elvira szerint (felnőtt utas esetén, kedvezmény nélkül online megvásárolva 2022-ben) 3250 Ft-ba kerül. Miután a Tisza-tó kerékpártúra egészét vagy egy részét teljesítettük, 17:46-kor indul vissza Budapestre.

Így egész nap kerékpározhatunk, és este 20:05-re újra Budapesten lehetünk. Ebbe az időbe belefér akár az egész kör, egy ebéd, vagy akár kevesebb bringázással egy strandolás is.

Jegyvásárlás a MÁV applikációjában vagy weboldalán lehetséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Túra keresés

Keresd meg a kedvenc túrádat!