Tisza-tó kerékpártúra

Kb. 5-6 óra

Leírás

A Tisza-tavat kerékpáron megkerülni egy hoszabb nyaralás egyik napjának programja is lehet, hiszen a környék nyáron rengeteg látnivalót és programot kínál. A túra hossza 64 km.
Az útvonal letölthető itt (GPX).

Részletes program

1

Abádszalók

A túrát Abádszalókról indítjuk, de mivel körtúra ezért bárhonnan elindulhatunk. Az óramutató járásával megegyező irányban megyünk, Abádszalókról Kisköre felé

2

Kisköre

A Tiszát a Kiskörei Erőműnél keresztezzük. Előtte azonban érdemes megnézni a kiskörei hallépcsőt. Ez egy mesterséges patak, mely egy ökológiai folyosó a Tisza-tó és a Tisza között. A Tisza túloldalán kis forgalmú úton haladunk át Kiskörén, de az út nemsokára visszatér a töltésre.
Tisza-tavi hallépcső

3

Poroszló

A Kisköre és Poroszló közötti úton a töltésen tekerünk, strandokon és kempingeken keresztül. Ha a töltésen lévő kapu nincs nyitva, onnan letérve kis kerülővel újra a gáton találjuk magunkat. Poroszlón érdemes megnézni a Tisza-tavi Ökocentrumot.

Tisza-tavi ökocentrum

4

Tiszafüred

A Poroszló és Tiszafüred közötti távot az új kerékpárúton lehet megtenni. Ez a kerékpárút a 33-as út mellett fut, de teljesen elkülönítetten, így biztonságos és nagyon jó minőségű. A kerékpárútnak külön hidakat is építettek ezen a szakaszon. Ezzel a szakasszal vált a Tisza-tó biztonságosan körbekerékpározhatóvá, megépítéséig a forgalmas 33-as úton kellett haladni ezen a szakaszon.

5

Abádszalók

Tiszafüred és Abádszalók között újra a töltésen tekerünk. Itt leginkább a természet jelenti a látnivalót. A táj fölé "magasodó" töltésről jól látni végig a vizet és az ártéri erdőt. Érdemes többször megpihenni. A töltésen engedéllyel rendelkező autók is haladhatnak ezért egy ilyen pihenőnél semmi esetre se hagyjátok az úton a bicikliket.

Tisza-tó kerékpárút Abádszalóknál

 

Reviews (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tisza-tó kerékpártúra” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Túra keresés

Keresd meg a kedvenc túrádat!