Tavaszköszöntő kerékpártúra Tatáról Dunaalmásra piknikezéssel

 • Által-érkerékpárút

Leírás

A kerékpártúra részletei:

Időpont: 2020.03.21.

Útvonal leírása:

Oda-vissza az Által-ér melletti kerékpárúton haladunk, a dunaalmási Duna partra. Végig védett úton tekerünk, jó minőségű aszfaltúton, szintkülönbség nélkül. A távolság sem nagy, így gyermekek is tudják teljesíteni. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt könnyű túra, tökéletes az első tavaszi biciklizésnek.

Látnivalók az útvonal mentén:

Végigbiciklizünk az Által ér völgyi kerékpárút Tata Dunaalmási szakaszán, felfedezzük a dunaalmási kénes forrásokat, ellátogatunk a Duna partjára.

A program részletei:

A tatai Fényes fürdő parkolójából indulunk. Elhaladunk a ferencmajori halastavak mellett, mely Natura 2000 terület, a bejárás csak engedéllyel lehetséges.
A vasúton és az 1. sz. főúton keresztül tovább folytatjuk utunkat az Által-ér gátján. Ezen a szakaszon sok hód él, érdemes megfigyeli a kidöntött fákat is. Innen látni fogjuk a Kőpite szikláit is.
A kerékpárút dunaalmási szakaszára beérve több kénes vizű forrást látunk, melyek a múlt század közepén elapadtak, és néhány évvel ezelőtt tértek vissza. Ezeket a forrásokat már a Brigetio-ban szolgáló rómaiak is ismerték. Dunaalmásra beérve ezeket a forrásokat végig látogatjuk.
A parton megfelelő helyen szalonnát sütünk, vagy piknikezünk, az időjárástól függően. Esetleges tűzgyújtási tilalom vagy nagy szél esetén a szalonnasütést nem tartjuk meg, helyette a magunkkal hozott szendvicseket fogyasztjuk el. Erről a túrát megelőző napon értesítjük a jelentkezőket.

A piknikhez készülünk tűzzel és nyársakkal. A résztvevők hozzanak magukkal kolbászt vagy szalonnát, kenyeret, pokrócot.

Utazás a helyszínre:

Egyénileg. Tata vasúton és autóval is könnyedén megközelíthető. A GPS útvonaltervezőbe a Fényes Fürdőt kell úticélként beírni.

Indulás és érkezés:

A tatai Fényes Fürdő parkolójából indulunk, és ide is érkezünk vissza.
Indulás: 2020.03.21. 10:00
Érkezés: kb. 14:00

Létszám:

Max 20 fő

Részvételi díj:

2000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

A túravezetést

Részvételi díj nem tartalmazza:

Az esetleges belépődíjakat (opcionális, pl. Fényes Tanösvény) a pikniken elfogyasztott ételt és italt, az útközben lévő vendéglátóhelyeken elfogyasztott ételt és italt (opcionális).

Jelentkezés:

Jelentkezés a weboldalon lehetséges. A jelentkezés a részvételi díj átutalásakor válik véglegessé.

A jelentkezés menete:

A weboldalon lejjebb található űrlapot kell kitölteni. Meg kell adni a résztvevő nevét, email címét, a résztvevők számát. A válasz e-mailben küldjük a számlaszámot amelyre a részvételi díjat kérjük átutalni. A jelentkezés a részvételi díj átutalásakor válik véglegessé.

Lemondás, módosítás feltételek:

A túrát rossz időben nem tartjuk meg, ebben az esetben a részvételi díjat visszautaljuk, vagy a következő időpontban megtartandó túrára beszámítjuk.
A túravezető jogosult az időjárási körülmények ismeretében a túra elhalasztásáról dönteni.

Egyéb fontos információk:

A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. A túrán részt venni csak a kresznek megfelelő felszereltségű, és megfelelő műszaki állapotú kerékpárral lehet. Kérjük a túrára mindenki megfelelő öltözékkel készüljön, megfelelő mennyiségű étellel és itallal vágjon neki a túrának. Bukósisak és láthatósági mellény viselet ajánlott.

Javasolt kerékpár:

A túra végig jó minőségű aszfalton vezet, ezért országúti, trekking, és mtb kerékpárral is teljesíthető.

Program változtatás feltételei:

Lemondás e-mailben lehetséges az info@tatabike.hu címre írt levélben. Lemondás esetén a teljes részvételi díjat 8 napon belül visszautaljuk a megadott számlaszámra.

Jelentkezés:

 

  Résztvevők száma
  Az adataim elküldésével elfogadom az adatkezelési szabályzatot


   

  A túra szervezője:
   


   

  Ár:2 000 Ft

  Túra keresés

  Keresd meg a kedvenc túrádat!