Tata-Dunaszentmiklós-Tata körtúra

Kb. 4 óra
  • Dunaszentmiklós túraútvonal

Leírás

Érintett települések: Tata, Dunaalmás, Neszmély, Dunaszentmiklós, Szomód
Kerékpártúránk Tatáról, a Berta-malomtól indul, a kerékpárúton. Az Által-ér völgyi kerékpárúton tekerve jutunk el Dunaalmásra. A kerékpárút a 10-es utat az Által-ér mellett éri el, de érdemes itt még a kerékpárút jelzéseit követve a faluba visszafordulni. Csendes utcákon kerekezve jutunk el ismételten a 10-es útig. Ezen az úton áttekerünk Duanalmáson és később Neszmélyen, melyek régebben egybe tartoztak.
Dunaalmáson érdemes kicsit elidőzni lemenni a Duna partjára. Pihenőként meg lehet nézni a Neszmélyi Hajóskanzent.
Továbbra is ezen az úton haladva a vasúti átjáró után néháyn száz méterrel fordulunk Dunaszentmiklós felé. Itt egy meredek szakasz következik, de a kilátás a hegy tetejéről kárpótolni fog a nehézségekért. A Hilltop Borhotelt elhagyva inkább lejt az út Dunaszentmiklós felé. A falun átkerekezve és a templom előtt jobbra fordulva érdemes meglátogatni a kilátót. A táblákat kell csak követni, nem lehet eltévedni. Itt még egy kicsi emelkedővel kell számolni, de a hegy tetejéről a kilátóból nagyon messzire ellátni.
A falut elhagyva szinte tekerés nélkül el lehet jutni Szomódra, ezen a kis falun átgurulva Tata következik.
Itt érdemes a Güntner felé balra letérni, végigbiciklizni a Tavasz utcán, utána ahol az szemből egyirányúvá válik, a Szőgyéni utcán. Annak végén jobbra fordulunk és legurulunk a vasúti átjárón keresztül. Ezután szinte rögtön jobbra és újra jobbra fordulva elérjük a Vasút utcát Annak végén egyenesen az 1-es úton keresztülhajtva a Gesztenyefasoron visszaérünk a Berta-malomhoz, a kiindulási ponthoz.

A túra hossza: 30km

Az útvonal letölthető itt (GPX)

Reviews (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tata-Dunaszentmiklós-Tata körtúra” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Túra keresés

Keresd meg a kedvenc túrádat!