Föld Napi Tata-Neszmély biciklitúra

Kb. 4 óra

Leírás

Az Által-ér völgyi kerékpárút jelentősen elősegítette a környék kerékpáros turizmusának fellendülését. A Tata-Dunalmás szakaszon végig a közúttól távol haladhatunk, biztonságosan kerékpározhatunk a Duna partjáig. Dunaalmás rengeteg látnivalót tartogat, érdemes többször is felkeresni. Ezen a túrán felkeresünk néhány látnivalót, és visszafelé megtömjük a hasunkat is egy szalonnasütés keretében. Ezzel ünnepeljük a Föld Napját.

Az ár tartalmazza a belépőket és a szalonnasütés költségeit.

Részletes program

1

Tata – Öreg-tó

Találkozunk az Öreg-tó partján. Már ez a megálló megér egy kis időtöltést, javasolt korábban érkezni. Innen indulunk a túránkra az Által-ér völgyi kerékpárúton Dunaalmás felé. Egy kis szakaszon Tatán belül a közúton is haladunk. A Fényes úton rátérünk a kerékpárútra és azon tekerünk Dunaalmásig.

2

Dunaalmás

Dunaalmásra beérünk, felkeressük a kénes forrásokat és az Által ér torkolatát.

3

Neszmélyi Hajóskanzen

Dunaalmáson át a közúton eltekerünk a Neszmélyi Hajóskanzenig, ahol megnézzük az öbölben horgonyzó hajókat és sok érdekességet is megtudunk róluk.

4

Szalonnasütés

Pihenés, feltöltődés után visszakerekezünk a kerékpárút végéhez az Által-ér torkolatához. Itt tábortüzet rakunk, és megsütjük a már előkészített szalonnát.

5

Tata

A kerékpárúton visszakerekezünk Tatára, a kiindulási ponthoz.

Reviews (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Föld Napi Tata-Neszmély biciklitúra” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ár:2 200 Ft

Túra keresés

Keresd meg a kedvenc túrádat!