Tatabánya – Tata az Által-ér völgyi kerékpárúton

  • Derítő tó

Leírás

Az Által-ér völgyi kerékpárút a tatabányai kertvárosi körforgalomtól indul, és Tata központjáig az Által-ér mellett vezet végig réteken át, tavak mellett.
Ahogy elindulunk, rögtön egy kerékpáros pihenőt találunk, ami az Által-ér völgyi tanösvény kezdete. Ezután elhaladunk a Lapatári malom mellett, az M1 autópálya alatt.
Az egész kerékpárút az autók által használt úttól távol vezet, ezért csendes és biztonságos.
Vértesszőlősnél be lehet menni a faluba, ahol bolt és fagyizó is van.
Tata felé tovább haladva elmegyünk a Nagykacsás és Kiskacsás tavak között. Ezek a tavak régen kacsa nevelő tavak voltak. Innen kapták a nevüket is, egyiken a kisebb, másikon a nagyobb kacsákat nevelték. A Kiskacsás ma családi horgásztó ahol gyerek táborokat is tartanak.
Ezután a Derítő tó következik, melyet az Által-ér felduzzasztásával hoztak létre 1961-ben. Akkor nem is sejtették, hogy a horgászok paradicsomát hozzák létre. A természet hamar elfoglalta a mesterséges tavat. Partján horgászstégek állnak.
A Derítő tavat elhagyva egy erdőn át biciklizünk a Fáklya utca végéig. A pihenőnél jobbra tartva az út mellett halad tovább a kerékpárút Tata központja felé. Balra fordulva az Öreg tó partjára jutunk, érdemes erre folytatni az utat és felfedezni ezt a csodaszép várost.

Reviews (0)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tatabánya – Tata az Által-ér völgyi kerékpárúton” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Túra keresés

Keresd meg a kedvenc túrádat!